Kotimaanmatkailu – Tampere ja Lappi

Lapland Hotels kuulostaa ensisijaisesti Lapilta, mutta hotelli löytyy myös uudesta Tampereen jäähalliareenakompleksista.

Lapland Hotels Arena tarjoaa vierailleen paljon ainutkertaisia kokemuksia. Sellaisia ovat esimerkiksi Arena View -aitiohuoneet, joiden katsomoterasseilta voi seurata Nokia Arenan tapahtumia. Vastaavia huoneita ei ole Suomessa aikaisemmin nähty, ja ne ovat harvinaisia maailmallakin. Myös hotellin katolla sijaitseva Laawu Rooftop Terrace & Sauna -kattoterassi tarjoaa täysin uuden näkymän Tampereen kattojen ylle.

Kotimaanmatkailu

Suomalaisten kotimaanmatkailu on ollut viime vuosina kasvussa ja erityisesti vuoden 2020 koronapandemian aikana, kun kansainväliset matkustusrajoitukset ovat vaikuttaneet matkailuun merkittävästi. Suomi tarjoaa monipuolisia matkailumahdollisuuksia aina kauniista luonnosta ja kansallispuistoista historiallisiin kaupunkeihin ja kulttuurikohteisiin.

Suomalaiset ovat suosineet erityisesti kotimaan matkailua kesän ja syksyn aikana, kun on ollut mahdollisuus nauttia Suomen monipuolisesta luonnosta, vierailla esimerkiksi kansallispuistoissa, mökkeillä ja nauttia ulkoilmasta. Myös talvimatkailu on suosittua, ja monet suomalaiset suuntaavat laskettelukeskuksiin, hiihtoladuille tai luistelemaan jäälle.

Kotimaan matkailu on tärkeä osa Suomen matkailualaa ja on myös tärkeää paikallisille yrityksille, kuten hotelleille, ravintoloille ja matkailualan palveluntarjoajille. Suomalaiset voivat omalla matkailullaan tukea kotimaista matkailua ja paikallisia yrityksiä.

Suomen matkailun kehittämiseen liittyen on myös käynnissä useita aloitteita, joilla pyritään kehittämään matkailua entistä vastuullisemmaksi ja kestävämmäksi. Tämä sisältää esimerkiksi matkailun ympäristövaikutusten vähentämistä, paikallisyhteisöjen osallistamista matkailun kehittämiseen ja kulttuuristen ja sosiaalisten arvojen kunnioittamista.

Lapin matkailu

Lapin matkailu on merkittävä osa Suomen matkailua ja Lapissa vierailee vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailman. Lapin matkailun vetonauloja ovat erityisesti talvimatkailu, johon kuuluvat muun muassa revontulet, laskettelu, hiihto ja moottorikelkkailu, sekä kesämatkailu, joka tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnonelämyksiin, patikointiin, kalastukseen ja marjastukseen.

Lapin alueella on useita kansallispuistoja ja muita suojelualueita, jotka tarjoavat upeat mahdollisuudet erämaamatkailuun ja luonnon tarkkailuun. Matkailijoita houkuttelevat myös Lapin lukuisat hiihtokeskukset, joissa voi nauttia talvisesta urheilusta ja harrastaa monipuolisia aktiviteetteja.

Lapin matkailun kehittämisessä on tärkeää huomioida kestävän matkailun periaatteet, sillä Lapin luonto ja ympäristö ovat herkkiä. Matkailutoimijat ovatkin pyrkineet kehittämään ympäristöystävällisiä ja vastuullisia matkailupalveluita. Lisäksi paikalliset kulttuuri- ja perinnetapahtumat, kuten revontulifestivaalit ja poronkäyttö, ovat tärkeitä osia Lapin matkailua ja tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisia elämyksiä.

Lapin matkailu on tärkeä osa Lapin taloutta ja työllisyyttä, ja matkailualan merkitys alueen elinkeinoille korostuu erityisesti talvikaudella. Lapin matkailun kehittäminen onkin tärkeä osa alueen kehitystyötä ja matkailuala tarjoaa monia mahdollisuuksia myös paikallisille yrittäjille ja yhteisöille.

Vastaa