7 vinkkiä aktiivilomaan Israelissa

Israel sijaitsee aivan Välimeren rannalla ja sen monipuolinen luonto tarjoaa niin vehreää kasvillisuutta jokien varrella kuin eteläosien aavikkomaisemiakin. Maa tarjoaakin hyvät mahdollisuudet aktiiviseen lomaan niin maalla kuin vesilläkin. Tarjolla on vaikka mitä aina Negevin hiekkadyyneistä Punaisenmeren koralliriuttoihin, maastopyöräilyyn mäkisissä maisemissa ja kanjoniseikkailuihin syvissä rotkoissa.Annamme seitsemän vinkkiä aktiivilomaan Israelissa.

Melo kajakilla Jordanjoessa

Kajakilla melominen Jordanjoessa on jännittävä kokemus niin pienille kuin suurillekin. Joella on rikas historia, ja se tarjoaa suurenmoisen luonnonelämyksen. Kajakilla kulkeminen tummansinisen veden pinnalla varjostavien bambujen ja kaislojen välissä on ainutlaatuinen kokemus.  Jordanjokea ympäröivä majesteettinen luonto saa aikaan vaikuttavan ja rauhoittavan tunteen. Lämpiminä kesäkuukausina kajakkiretki varjostavan luonnon keskellä viilentää mukavasti.

https://www.robroy.co.il/
https://www.kayaks.co.il/english/
https://www.abukayak.co.il/

Sukella Eilatissa

Koe Israelin uskomaton luonto pinnan alla. Eilatissa voit kokea jännittävän elämyksen koralliriutoilla, jotka muodostuvat Punaisenmeren pohjasta. Punaisenmeren koralliriutta on maailman pohjoisin koralliriutta. Paikassa järjestetään useita erilaisia kursseja ja ohjattuja sukellusretkiä. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut sukeltaja, ympäristöstä löytyy varmasti uusia elämyksiä. Eilat ja sitä ympäröivät alueet Punaisenmeren ympärillä sopivat hyvin niin vapaa- kuin laitesukellukseenkin.

https://www.idive.co.il/arl

https://www.divemanta.com/
https://www.diversvillage.co.il/en/

Canyoning

Jos etsit seikkailua, voit testata canyoning-extremelajia, josta on tullut todella suosittu Israelissa. Lajissa liikutaan haastavassa maastossa uimalla, kiipeämällä ja vaeltamalla. Reitti kulkee ylös mäkiä, alas syviin rotkoihin ja jokien yli. Tällä tavalla voit kokea majesteettisen luonnon mahdollisimman läheltä.  Canyoningia voi harrastaa useilla alueilla Israelissa. Galilean alue ja Genesaretinjärveä ympäröivä alue ovat tunnetuimpia. Kuolleenmeren ja Eilatinvuoren välisellä alueella voit kokea upeat, yli 120 metriä korkeat vesiputoukset ja nähdä luonnon mahtavimmillaan. Paras canyoning-aika on lokakuusta huhtikuuhun, jolloin sää on lämmin ja hyvä. 

https://www.negevtrails.com/ein-avdat-trail
https://www.touristisrael.com/beit-guvrin/8787/ 

https://www.tiuli.com/tracks/155

Purje- ja leijalautailu

Jo 50-luvulta lähtien Israel on ollut suosittu surffauskohde. Israelilaiset harrastavat paljon sekä purje- että leijalautailua, ja purjelautailussa maa on saanut useita olympiamitaleita. Urheilulajit ovat todella suosittuja pitkin Välimeren rannikkoa, ja niitä harrastetaan myös Galileanjärvellä ja Eilatissa. Keväällä ja syksyllä tuulet ovat parhaimmillaan Israelin Välimeren rannikolla. Eilatissa on yli 200 hyvää tuulipäivää vuodessa, minkä vuoksi kaupunki onkin purje- ja leijalautailijoiden suosima kohde.

https://www.surfclub.co.il/surf-club/
https://www.galimsurf.com/en/surfing-courses/
http://www.surfo.co.il/kiteboardingcourse
https://kitesurfer.co.il/kaitersurfing-course/

Sandboarding

Haluatko kokea Negevin autiomaan hiekkadyynit vauhdikkaalla tavalla? Sandboarding on kokemus, joka pysyy muistissa pitkään. Negev on laaja kiviautiomaa Israelin eteläosassa, ja se muodostaa 60 % maan kokonaispinta-alasta. Osa autiomaasta koostuu kuitenkin hiekkadyyneistä, joilla on hyvä surffata. Kiipeä hiekkadyynin huipulle ja asettaudu laudalle, jonka päällä voit viilettää dyyniä alas kovalla vauhdilla. Huimaavan hauska elämys sekä lapsille että aikuisille.

http://www.drorbamidbar.co.il/sandsurfing
http://www.sandboard.co.il/he/

Maastopyöräilyä Hermon Bike Parkissa

Maastopyöräily on todella suosittua koko Israelissa, ja maassa onkin tarjolla paljon haastavia maastoja ja luonnon muodostelmia. Hermoninvuori toimii talvisin hiihtokeskuksena, mutta kesäisin siellä on maastopyöräilypuisto, jossa on kolme erilaista reittiä. Yksi niistä on harjoittelureitti aloittelijoille. Kaksi reiteistä puolestaan kulkee 4,5 kilometriä alas vuoren rinnettä ja sisältää hyppyjä ja muita haastavia osuuksia huimapäisille pyöräilijöille. Nouse hiihtohissillä vuoren huipulle ja viiletä alas kahdella pyörällä.

https://geofun.co.il/en/
http://www.samarbike.com/en/
https://www.ez-harim.co.il/En

Ratsastus

Tutustu Israelin ainutlaatuiseen luontoon jännittävästä perspektiivistä hevosen selästä. Ratsastus on todella suosittu harrastus israelilaisten keskuudessa, joten ratsastusretkiä tarjoavia talleja löytyy kaikkialta maasta. Upeimpia hevosen selästä koettavia paikkoja ovat muun muassa Hermoninvuori, josta avautuvat näkymät Galileanjärvelle, tai Ramonin kraateri upeine maisemineen Negevin aavikolla.

https://www.alpacas-farm.com/
http://www.avitalranch.co.il/en.asp
https://www.veredhagalil.com

Vastaa