Norwegianin matkustajamäärä ja tuotot kasvoivat syyskuussa

Norwegian kuljetti yli 3,3 miljoonaa matkustajaa syyskuussa. Yksikkötuotto kasvoi jo kuudetta kuukautta peräkkäin ja se oli kuusi prosenttia korkeampi kuin samana kuukautena viime vuonna.

Kaikkiaan 3 310 424 matkustajaa valitsi Norwegianin lentoyhtiökseen syyskuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi kaksi prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi yhden prosentin. Käyttöaste kasvoi 1,1 prosenttiyksiköllä 90 prosenttiin.

– Siirtyessämme kasvusta kannattavuuteen olen iloinen, että yksikkötuottomme jatkoi kasvua kuudetta kuukautta peräkkäin, ja että matkustajien kysyntä on ollut vakaata. Norwegianin operatiivinen suorituskyky paranee edelleen ja olemme matkalla saavuttaaksemme kahden miljardin Norjan kruunun kohdennetut kustannusvähennykset vuonna 2019, sanoo vt. konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

– Tulevaisuuden näkymä on lupaava. Tulevalle talvikaudelle olemme mukauttaneet reittiportfoliotamme ja kapasiteettiamme varmistaaksemme, että olemme hyvissä asemissa vastataksemme todelliseen kysyntään, hän lisää.

Laivaston jatkuva uusiminen myötävaikutti syyskuussa CO2-päästöjen vähenemiseen entisestään 70 grammalla matkustajakilometriä kohden. Vähennys on 0,3 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Norwegianin laivaston keski-ikä on 3,8 vuotta ja se on yksi ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista maailmassa. Tämän ansiosta yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Norwegian operoi syyskuussa 99,3 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista, joista 79,8 prosenttia lähti aikataulussa. Vuokrakaluston (wetlease) käyttö vaikutti syyskuussa negatiivisesti täsmällisyyteen

Vastaa