Eilat – Israelin trendikäs haastaja

Yhdistä vauhdikas loma Tel Avivin vilkkaassa suurkaupungissa käyntiin rauhallisessa ja rennossa Eilatissa, joka sijaitsee vain tunnin lentomatkan päässä Tel Avivista. Punaisenmeren rannalla sijaitseva Eilat on nykyaikainen kaupunki, jolla on historialliset juuret. Se on noussut jälleen suosituksi nuorten matkailijoiden keskuudessa, jotka etsivät niin toimintaa kuin rentoutumistakin kaupungissa, jota ympäröi upea luonto ja joka tarjoaa vilkasta yöelämää.

Red Canyon

Eilatinvuorella sijaitseva Red Canyon on yksi Israelin kauneimmista vaellusreiteistä. Alue sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Eilatin pohjoispuolella. Luonnolliset kalliohalkeamat tarjoavat aivan erikoislaatuisen vaellusympäristön. Red Canyon on saanut nimensä ilmiöltä, joka ilmenee, kun auringonvalo osuu kanjonia ympäröivään punertavaan kallioon. Tällöin kallio saa voimakkaan punertavan sävyn ja hohtaa kullanvärisenä ja valkoisena. Vaellus Red Canyonin läpi kestäänoin tunnin ja johtaa laaksoon virtaavan joen luokse. 

Vedenalainen observatorio 

Koe vedenalainen merielämä kastumatta käymällä Eilatin Marine Park -observatoriossa. Eilatin lähellä sijaitsevassa Punaisessameressä on valtava koralliriutta, joten ei olekaan mikään ihme, että observatorio on erittäin suosittu kohde. Näe kilpikonnien ja rauskujen liukuvan ohi tai koe harvinaisten kalojen akvaario, jossa on mielenkiintoinen kokoelma kaloja ja koralleja. Voit myös matkustaa lasipohjaisella Coral 2000 -veneellä, joka purjehtii koralliriutan yli.

Eilatin rannat

Monet matkustajat valitsevat Israelin kohteekseen yksinomaan kauniiden ja maagisten rantojen ansiosta. Erityisesti Eilat on tunnettu rannoistaan. Eilatin rannat ulottuvat yli 10 kilometrin pituiselle rantaviivalle Punaisenmeren rannalla. 

Vesi on puhdasta, kirkasta ja aina miellyttävän lämpöistä, koska ilmanlämpötila laskee harvoin alle 20 asteen. Lisäksi Eilatissa sataa vain noin 12 päivänä vuodessa, joten se on täydellinen lomakohde rentoutumiseen auringon ja meren äärellä.

Rannoilla on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja: voti surffata, pelata rantalentopalloa, snorklata, hiihtää vesisuksilla ja meloa kajakilla. Halutessasi voit nauttia lounasta rantaravintoloiden varjossa ja viilentää oloa rantapäivän jälkeen drinkeillä rantabaarissa.

Sukellus

Eilatissa on tarjolla runsaasti erilaisia aktiviteetteja vedessä ja sen äärellä. Eilatin rantojen tuntumassa sijaitsee maailmanluokan koralliriutta. Olitpa sitten aloittelija tai kokeneempi sukeltaja, joka haluaa tutustua uusiin alueisiin, Eilat tarjoaa upean vedenalaisen maailman.  Alueella järjestetään paljon sukelluskursseja ja ohjattuja sukellusretkiä. Vesi on kristallinkirkasta ja täynnä kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja.

Yöelämä

Vietitpä päiväsi sitten aktiivisesti Eilatissa sukeltaen koralliriutalla tai vaeltaen Red Canyonissa tai rentoutuen rannalla, huvit eivät pääty auringon laskiessa. Eilatin rantakatu on täynnä baareja, ja yöelämän tunnelma tekee vaikutuksen kaikkein kokeneimpiinkin klubivieraisiin. Kannattaa tutustua Selena- ja Crazy Elephant -ulkoilmayökerhoihin tai istahtaa esimerkiksi rentoon Three Monkeys -pubiin. Myös amerikkalaistyylinen Mike’s Place on käynnin arvoinen. Paikassa järjestetään usein konsertteja tai teemailtoja, joista ei kannata jäädä paitsi. Talvikaudella, joulukuusta huhtikuuhun, Eilatissa järjestetään myös jopa 35 kulttuurista ja kansainvälistä talviauringon festivaalia. Niissä kävijöille tarjoillaan upeita elämyksiä niin musiikin, urheilun, sukelluksen, valokuvauksen, muodin kuin taiteenkin parissa. Suurin osa festivaaleista on maksuttomia ja avoimia yleisölle, ja useimpiin ei tarvitse hankkia lippuja. Festivaalien lisäksi Eilatin rantakaduilla järjestetään myös useita muita tapahtumia, kuten maksuttomia joogatunteja, kulttuuri- ja urheilutapahtumia ja katuesityksiä.

Lue lisää osoitteesta www.traveleilat.com.

Vastaa