Korona vaikuttaa edelleen matkustamiseen – matkojen perumiset lisääntyneet hurjasti

Koronarajoitukset poistuivat ja suomalaiset ovat tänä vuonna lähteneet ulkomaille sankoin joukoin. Tämä näkyy selkeästi Ifin matkavakuutustilastoissa sekä myynnin että vahinkojen kehityksen osalta. Myös koronan vaikutukset näkyvät edelleen Ifin tilastoissa, sillä epäonninen sairastumisajankohta voi estää matkalle lähtemisen.

Matkoja perutaan tällä hetkellä selvästi enemmän kuin ennen koronaa. Ifin matkavakuutuksesta korvaamat peruutukset kasvoivat peräti 40 prosenttia heinä-elokuussa verrattuna vuoteen 2019.

– Edelleen korona estää ihmisiä matkustamasta, jos he sairastuvat juuri ennen matkaa, Ifin matkavakuutusten tuotepäällikkö Jukka Heinämäki kommentoi.

Matkakohtainen vakuutus korvaa perumisesta johtuneita kuluja, jos se on otettu kolme päivää ennen matkaa, joten se on syytä ottaa ajoissa.

– Jatkuvan matkavakuutuksen kanssa tätä huolta ei ole ja se korvaa myös kotimaan matkojen peruuntumisia, kertoo Heinämäki.

Korona vuoden yleisin matkasairaus

Korona on Ifin tilastoissa kuluvan vuoden yleisin matkasairaus. Flunssaa on paljon liikkeellä ja hoitoon hakeudutaan herkemmin kuin ennen koronaa.

– Nykyään koronaan suhtaudutaan kuin mihin tahansa muuhunkin virukseen ja kun hakeudutaan hoitoon niin tarkastellaan oireita ja arvioidaan oireiden mukaan voiko matkustaa. Esimerkiksi oireeton korona tai altistuminen ei estä enää matkustamista, kommentoi Heinämäki.

Lähimatkailu kiinnostaa aiempaa ennen

Kuten koronaa ennenkin esimerkiksi Kreikka oli tänä kesänä suomalaislomailijoiden suosiossa.

Lähimatkailu naapurimaihin on kuitenkin selvästi lisääntynyt vuoteen 2019 verrattuna. Ifin tilastoista selviää, että Norjaan, Ruotsiin ja Viroon on matkattu tänä vuonna aiempia vuosia enemmän.

– Syyslomalla suomalaiset ovat myyntitilastojen mukaan taas lähdössä runsain mitoin matkalle, joka varmasti näkyy myös piikkinä vahinkotilastoissamme koronavuosia edeltävään tapaan, ennakoi Heinämäki.  Lue vinkkejä: Mitä jos sairastut ulkomaanmatkalla?

Vastaa