Ohjeita reittilennoille ja matkakohteissa oloon

Matkustelu on ollut osa ihmisten elämää jo Rooman valtakunnan aikana ja Rooma onkin todella suosittu matkakohde, siellä historia herää henkiin, kun jokaisen kulman takana löytyy jokin historiallinen kohde mutta kohteista lisää hieman myöhemmin.

Matkustaessa toisiin maihin on hyvä tietää erilaisista käytännön asioista kuten mitä koneeseen saa ottaa, miten lennot menee ,ja mitä lennon aikana voi tehdä. Sama pätee myös itse kohteisiin, poikkeuksena tok,i että matkakohteen maan laista kannattaa jonkin verran ottaa selvää.

Lentojen hinnat vaihtelevat yhtiön mukaan sekä matkustuspäivien mukaan. Yleisimpiä lentoyhtiöitä, joita suomalaiset käyttävät ovat Norwegian, Thomas Cook, TUI sekä suvisuomalainen Finnair. Norwegian tarjoaa halpoja lentoja, joilla yleensä lentää ihmiset, jotka eivät ole ottaneet pakettimatkaa, jota matkayhtiöt taas pääsääntöisesti tarjoavat, toki matkayhtiöt myös myyvät pelkkiä lentoja koska nekin ovat erittäin suosittuja varsinkin sellaisille, jotka haluavat elämysmatkan eikä niinkään pelkkää rentoutumista.

Lennolle lähtiessä on hyvä tietää että matkalaukun paino on rajallinen, tämä siis tarkoittaa että matkalaukku ei saa painaa enempää kuin on ennalta määritetty, lentoyhtiön sivulta löytyy tämä maksimi painon tieto sekä myös matkan järjestäjä kertoo sen matkaa varatessa, varauksen yhteydessä voi myös maksaa lisäpainoa varten ennakkoon, mikäli et ole näin tehnyt ja matkalaukun paino ylittää sallitun painon niin siitä veloitetaan kentällä 50 euroa per kilo, eli kannattaa siis pakkauksen jälkeen punnita. Painoraja on yleensä 20-23 kiloa.

Myös aterian voi tilata varauksen yhteydessä, sen hinta vaihtelee matkan tarjoajan mukaan, hintaan vaikuttaa myös kellonaika, aamulennoilla on yleensä hieman halvempi kuin iltapäivän lennoilla.

Matkakohteet ja hyödyllisiä vinkkejä

Nyt kun lennoista ollaan puhuttu niin voimmekin siirtyä itse kohteisiin, siellä olemiseen sekä erilaisiin kulttuureihin ja niiden eroavaisuuksiin meidän suomalaisten arjesta.

Matkakohteiden tarjonta vaihtelee vuodenajan mukaan sekä myös kysynnän mukaan. Vähän samanlaista siis kuin mikä tahansa yritystoiminta, jos ei ole jollekin asialle kysyntää niin ei sen tarjontakaan siis kannata. Suosituimpia kohdemaita suomalaisten keskuudessa ovat Espanja, Bulgaria, Kreikka sekä Turkki. Espanjassa on hyvin elävä kulttuuri, he tykkäävät juhlia sekä heidän kaupunkiseuduistaán löytyy paljon värikkäitä maisemia. Espanjasta ehkä tärkeintä on tietää keskipäivän siesta, jolloin ei oikeastaan mikään ravintola taikka kauppa ole auki.

Mielenkiintoinen asia Espanjasta on heidän tunnettu symbolieläin, härkä jonka alkuperä tulee Rooman ajoilta, kun toinen triumviraatti luotiin jossa Marcus Lepidus, Mark Anthony sekä Octavian jakoivat Rooman kolmeen osaan, Octavian josta myöhemmin tuli ensimmäinen keisari (Augustus) Hallitsi itse Italiaa sekä Galliaa että Germaniaa (Alueet nykyään: Ranska ja Saksa), Antonius taas itäistä osaa valtakunnasta. Lepidukselle jäi Iberia (Nykyinen Espanja sekä Portugali) ja pohjoinen Afrikka (Egypti oli Antoniuksen aluetta).

Lepiduksen vaakuna oli härkä ja näin ollen myös tulee tämä symbolieläin.

Espanjan vaakunassa taas on jokaisen neljän kuningaskunnan vaakunat ennen yhdistymistä. Nämä olivat Leon, Aragorn, Castille sek Navarre.

Myös Kreikasta löytyy todella paljon historiaa, joka onkin yksiä päällimmäisiä syitä miksi se on nii suosittu. Toinen syy onkin Välimeren kauneus sekä lämpö, Kreikassa lämpö ei pelkästään tarkoita ilmastoa vaan ihmisten ystävällisyyttä.

Bulgaria ja Turkki ovat myöskin suosittuja lämpimän ilmaston takia, Molemmissa on tosi halpaa lomailla, ruoka ei paljoa maksa sekä Bulgariassa varsinkin juomat ovat todella halpoja, litran tuoppi on parin euron luokkaa. Rannat molemmissa näissä ovat erittäin kauniita.

Turkista on hyvä tietää pari seikkaa liittyen heidän kulttuuriinsa. Uskonto on Turkissa todella vahva osa heidän elämäänsä, joten kannattaa varautua siihen että herää aikaisin aamulla rukouskutsuun sekä myös siihen että mikäli vierailet moskeijassa puolisosi kanssa, ette voi olla käsikkäin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ohjeita reittilennoille ja matkakohteissa oloon”

Vastaa